Nutidens REKLAMEARTIKLER er grønne!

Bæredygtighed og miljøhensyn er vigtige konkurrence-parametre hos Aprolux, der er leveringsdygtige i stort set alt, hvad man kan forestille sig med et firmalogo på.

Small 20200303-05162.jpg

Hist hvor vejen slår en bugt, ligger Aprolux så smukt! Helt præcist på en nedlagt landejendom lige i udkanten af Virring. Og her har de haft til huse, siden Ena Strøm fra Hedensted og Poul Erik Jensen fra Virring blev selvstændige ved lidt af et tilfælde. Hun var bogholder. Han var køre-
lærer. Og årsagen til at de nu i to årtierer har solgt reklameartikler er: folkedans.

 

- Vi kender hinanden fra folkedans, og historien er den, at vi hvert år arrangerede et stort stævne for folkedansere fra hele landet.
Hvert år fik vi lavet et særligt emblem, der dels tjente som
adgangstegn, men som også var en souvenir for alle deltagerne.
Et år havde vi bestilt dem hos en virksomhed i Aarhus, og der var bare så meget bøvl med den leverance, som også endte med at komme alt for sent, så vi måtte eftersende dem til alle deltagerne.
Og så tænkte jeg: det kan vi gøre bedre. Kort tid efter var der en messe med alle mulige reklameartikler i Paris. Den tog vi ned og besøgte og tog hjem med fornemmelsen ”Det her kan vi godt”. Og resten er, som man siger historie, smiler Poul Erik Jensen.
Det startede i det små som en hobbyvirksomhed, men har efter-
hånden vokset sig så stort, at det er et fuldtidsjob for Ena Strøm. For Poul Erik Jensen, der sammen med sin hustru lægger lokaler til, er det et bijob ved siden af køreskolen. Men det griber om sig.

Grønt fokus

- Det er jo et marked med  mange aktører og også et marked, hvor der både er skidt og kanel. Men vi oplever, at flere og flere kunder i højere grad lægger vægt på kvalitet.  Firmagaver og reklameartikler bliver i mindre og mindre grad billigt produceret bras fra Kina, forklarer Ena Strøm, der eksempelvis har noteret sig, at den megen snak om bære-dygtighed og FNs 17 Verdensmål, også er noget, der optager deres kunder.
 

- I vores sortiment har vi for eksempel logovand, hvor plastflaskerne er blevet erstattet af pap.
De t-shirts vi sælger, er af økologisk produceret bomuld, vi har tasker, der er produceret af genbrugsmaterialer, ja selv reklamekuglepenne kan nu fås i en miljørigtig version, hvor de er lavet af et biologisk nedbrydeligt plastmateriale. Det er alt sammen produkter, som vi oplever en øget interesse for, og det er helt sikkert en del af forretningen, som vi også kommer til at satse meget mere på, forklarer Ena Strøm.

Small 20200303-05000.jpg

For at sikre sig, at de produkter de køber og sælger, er af en ordentlig kvalitet – og for at der er styr på bæredygtigheden, så køber de derfor stort set alle deres produkter hos europæiske producenter.

 

- Vi handler ikke selv direkte i Kina, for det kræver, at man har helt styr på, hvilke producenter, der har styr på tingene. Så de ting vi får fra Kina, er gennem agenter, der sikrer, at der både er sikkerhed i leverancerne og styr på materialer og produktionsforhold. Men det kan faktisk heller ikke rigtigt betale sig længere. Hvis man vil have kvalitetsprodukter fra Kina, så koster det næsten det samme, som vi kan få tingene til i Europa. Så de fleste af vores leverandører er fra Spanien, Italien, Tyskland – ja det meste af Vesteuropa, forklarer Poul Erik Jensen. Aprolux har kunder over hele landet, og er i høj grad en virksomhed, der lever af nethandel.

 

- Men det kommer vi til at ændre lidt på nu. Vi har faktisk for første gang i vores firmas historie lavet en aftale med en sælger, der skal have vores sortiment med rundt i sit netværk. Det er vi noget spændte på, for vi kunne da godt tænke os, at vi fik lidt flere lokale kunder også. Af samme grund er vi også selv begyndt at netværke lidt med andre virksomheder i området blandt andet via et sponsorat i Skanderborg Håndbold. Det har allerede givet os en markant større kontaktflade, siger Ena Strøm.

 

Poul Erik slutter supplerende med, at Aprolux også er klar med et helt særligt tilbud til alle dem, der har læst artiklen om firmaet her i magasinet. De skal bare huske at nævne det, når de ringer til os.