Successen
er kommet snigende hos

CAD Partner

Beata Gluszkiewicz har skabt en tegnestue
med konstant vækst gennem 19 år

CAD WEB.jpg

Beata Gluszkiewicz kunne ikke drømme om at kalde sig selv direktør eller virksomhedsejer. Hvis hun skal præsentere sig selv er det stadig som teknisk tegner, og hun kan måske lige svinge sig op til at kalde sig selvstændig med egen tegnestue. Men så heller ikke mere.

 
Beata Gluszkiewiczs polske forældre har sendt datteren ud i livet med en ordentlig portion ambitioner, pligtopfyldenhed og arbejdsomhed. Men også en stor ydmyghed, der betyder, at hendes præstation med at skabe en succesfuld teknisk tegnestue med en stabil omsætning og otte specialiserede ansatte kommer næsten helt bag på hende selv.

I de seneste 19 år er hun gået fra at tegne sig til sin egen løn, til drive CAD Partner gennem både finanskrise og senest coronakrise.

 

 

Virksomhedens vækst har været konstant, men på ingen måde planlagt

 

”Jeg har aldrig drømt om, at skulle have ansatte. Jeg har bare taget de opgaver, jeg er blevet tilbudt, og hen ad vejen har det så krævet flere medarbejdere”, fortæller Beata Gluszkiewicz.

Hele hendes karriere kalder hun tilfældig – lige fra hendes uddannelse som teknisk assistent, til skiftende jobs og specialiseringen i el- og brandplaner, der fulgte i årene efter.

 

I 2002 lukkede den tegnestue i Aarhus, hun arbejdede på. Det efterlod et hul i markedet for tegningen af brandplaner, og det udnyttede den arbejdsløse tekniske tegner.

”Jeg sprang ud i at være selvstændig, og i årene efter har der kun været en enkelt periode i 2004, hvor jeg var nødt til at tage et job ved siden af. Ellers har der været opgaver nok”.

Nødvendigt nørderi

 

Siden er det støt gået fremad med ansættelse af tekniske designere, en ingeniør og en landskabsarkitekt. Beata Gluszkiewicz tænker de ansattes særegne kompetencer ind i virksomhedens brand og arbejdssegment og udbygger dermed til stadighed puljen af tilbud og kompetencer. 

Fælles for firmaets ansatte er også, at de alle bliver lært op af hende i at tegne automatiske brandalarmeringsanlæg, som stort set alle installatører, entreprenører og rådgivende ingeniørfirmaer har brug for.

-Det er meget nørdet og specialiseret. Det nyeste er en specialisering i 2 og 3 D-tegning i Revit, der er det absolut mest anvendte arkitekt- og ingeniør-tegningsgrundlag, fortæller Beata Gluszkiewicz.

 

Kunderne tæller nogle af Danmarks største installatør- og entreprenørvirksomheder og Københavns Lufthavn, som får tegnet alle deres brandplaner hos CAD Partner.

Selv har den 44-årige indehaver tegnet massevis af el- og brandplaner, men efterhånden er hendes rolle ændret til at være mere sælger og netværker.

”Det giver mig et kæmpe kick, hver gang vi får en ny kunde, som vi kan løse en opgave tilfredsstillende for”, siger hun.

 

Virksomheden har resideret i et kontorfællesskab på Kristiansvej de seneste tre år. Inden da drev den 44-årige indehaver tegnstuen fra en lejlighed i Skanderborg.

”Jeg bor selv i Aarhus, men valgte Skanderborg til firmaet af flere grunde. Det er centralt i forhold til medarbejdere og kunder, og i forhold til motorvejen og offentlig transport. Jeg har i alle årene været aktiv for at netværke her i byen”.

 

 

Stress som følgesvend

 

Virksomhedens travlhed og succes har haft en uønsket passager med, hvis kraft er kommet bag på Beata Gluszkiewicz.

 

”På det personlige plan har det været en stor udfordring med meget tummult at have ansatte, og jeg har i perioder været meget presset. Tidligere havde jeg altid mange bolde i luften og arbejdede dag og nat”, fortæller hun, der i to omgange har måttet erkende, at hendes krop var syg af stress.

 

”Men som indehaver kunne jeg ikke bare lægge mig syg, så jeg har kæmpet mig igennem med deltidssygemeldinger og spekulationer om, CAD Partner var stressen værd”.

 

Det var det dog, og løsningen blev ansættelsen af den dagligeleder af tegnestuen, Anna Louisa Bang Trudslev.

 

”Det var det bedste, jeg kunne gøre for mig selv. I Anna har jeg fået en partner og en højre hånd, og det betyder bl.a. at jeg nu kun arbejder fire dage om ugen”, siger Beata Gluszkiewicz.