EN LILLE BID
NEW YORK
i Stilling

Designmejeriet er et studie i skæve detaljer, lækker
indretning – og fyldt med muligheder for at pirre nysgerrigheden

SMALL- Designmejeriet.jpg
Vi interesserer os for mennesker. For livshistorier, livsstil og livskvalitet.
Det er dem vi er, det vi gør og det vi vil med Designmejeriet. Hver en kvadratmeter oser af bevidste valg.
 
Det er råt, cool, visionært og hyggeligt. ”Så 8660 Skanderborg har i Stilling nu også et lille stykke New York”.
SMALL - Designmejeriet2.jpg

Det er sjældent, at et navn har været mere præcist og sigende end Designmejeriet. For virksomheden har uomtvisteligt til huse i det gamle, men totalt renoverede mejeri i Stilling. Og er der noget huset er gennemsyret af indendørs, så er det design i mange forskellige afskygninger. Disken er for eksempel bygget op omkring frontpartiet af en slidt, indisk lastbil og over alt, hvor ens øjne falder, er der kunst, brugskunst, pusseløjerligheder og samtidig elegante detaljer. Huset er på én gang konsulenthus, foredragscafé, galleri, kæmpekøkken, mødelokaler, brugskunstbutik ”hygge.dk” og kulturhus. En mix af energi, farver og sansepirrende tiltag, der er skabt til at kunne vække nysgerrigheden hos såvel virksomheder som de private kunder for en anderledes oplevelse. 

 

Stilmæssigt er renoveringen foretaget med det, der populært kaldes udvidet respekt for det oprindelige byggeri, fortæller Conny Ericon Andersen, der sammen med sin mand Erik driver stedet.

 

- Denne pragtfulde stolte bygning i Stilling kaldte på os. 

At ”upcycle” disse rammer gav mulighed for at udleve en flerårig drøm. Vi har gjort os mange kreative tanker om, hvordan denne stilfulde bygning og vores forretningsidéer kunne komme i samspil. Så vi slog til, da vi i 2018 fik muligheden, og er mega stolte af det resultat, der er opnået. Der er skrællet ind til murværket, højt til betonloftet og gulvet oser af patina. I processen har vi hørt om de håndværkere og mejerister, som i sin tid udførte deres profession netop i disse lokaler. Om de mange mennesker i lokalsamfundet, der har historier, de kan dele. Det har været helt naturligt at lytte til og ære disse fortællinger. Historier er kultur, og dette er en vigtig del af husets formål i dag. På Designmejeriet arbejder vi nemlig med adfærdsdesign gennem helheder, kreativitet, kultur og kommunikation. Vi interesserer os for mennesker! For livshistorier, livsstil og livskvalitet. 

 

- Vi har samlet det hele i en stil, der sætter kreativiteten fri, gør visionen høj, og taler til bevidste valg - stærkt inspireret af den integritet, der forbindes med urban livsstil; enkel, rå og industriel – og samtidigt hyggeligt og trygt. Eksotisk møder nordisk.

 

- Hver en kvadratmeter i Designmejeriet oser af bevidste valg. Håndværkerne blev bestemt udfordret, men her i bagklogskabens lyser vi alle enige om, at det er blevet flot, råt og helt unikt, siger Conny Andersen.

- Så 8660 Skanderborg har nu også et lille stykke New York i Stilling, griner hun. 

Det er som sagt mere end indretningen, der giver smæk på i Designmejeriet. Conny Andersen kalder selv stedet for et kulturhus 3,0.

- Kultur er den lim, der binder os sammen – både i familien, samfundet og i virksomhederne. Vi har skabt et sted, hvor kulturer mødes og udfordres til nye tankesæt og traditioner - og samtidig skaber sammenhæng og kontinuitet. Nysgerrigheden spirer og bevidstgør. 

 

Vi forsøger egentlig at sætte så få begrænsninger for, hvad huset kan bruges til, som overhovedet muligt. Udfordringen er vel i virkeligheden kun antallet af personer, som vi kan rumme. Vi har haft 85 spisende, og hvis vi stiller det rigtigt an, så kan vi få plads til 100 i biografopstilling. Vi har haft alle mulige arrangementer fra foredrag og koncerter til whisky-smagning, fester og yoga. Vi har også en del virksomheder og konsulenter, der bruger stedet til strategiseminarer, mentorforløb, kurser og møder. Både virksomheder og private har benyttet sig af vores store køkken til teamcooking eller andre mad-events siger Conny. Designmejeriet er også egnet til virksomhedsevents som receptioner, produktlancering og ferniseringer. Vi lægger fem minutters kørsel fra motorvejen og lige i smørhullet mellem Skanderborg og Aarhus.
Og fri parkering er endnu et godt argument for at bruge Designmejeriet.

 

- Vores primære forretninger vores egen konsulent- og uddannelsesaktiviteter. Vi byder bl.a. ind til coaching, kurser og certificeringsforløb indenfor organisations- og forretningsudvikling.


Designmejeriet byder på rammer og indhold for både virksomheder og private.

Bliv inspireret på
www.designmejeriet.dk.