En bil, er ikke bare en bil 

3 generationer - 3 opgaver

Dirksen - web -  Fotograf_Per_Bille-2020

Den nyeste generation af Dirksen Autoforhandlere i Østjylland kigger frem mod en grøn profil, grøn omstilling og digitalisering

 

Første version af firmaet Ove B. Dirksen A/S går tilbage til 1960, hvor Ove B. Dirksen istandsatte en gammel hestestald, og startede bilhandel som selvstændig VW forhandler i Skanderborg.


Anden generations opgave var, at udvide med flere bilmærker, bygge nye dedikerede salgslokaler og udvide med afdelinger,
der var specialiseret i service og at skabe mere fokus på erhvervskunder. Tredje generation står overfor endnu en spændende udfordring og teknologisk udvikling, hvor det er nye grønne teknologier og digitale muligheder, der er i spil.

Firmaet er stadig et familiefirma, og det er lykkedes, at bevare virksomhedens selvstændighed og uafhængighed

 

I september 2020 fejrede Dirksen med glæde og stolthed firmaets 60 års jubilæum. At det er lykkes for et autofirma at forblive uafhængig i tre generationer, er helt unikt. Firmaet ejes i dag af Dirk Schytt Larsen og Nina Schytt Larsen.

 

 

Dirksen, generation tre

 

Hele opfattelsen af firmabilens rolle er ved at blive omdefineret. Der er også helt nye vinkler på, hvad bilen skal leve op til. Det er ikke længere kun transport, det handler om. Det kan eksempelvis ses i de 17 verdensmål omkring bæredygtighed og muligheder for anvendelse. Så et af de nye perspektiver for autohuset er blevet globalt.

 

Omstillingen til elbiler giver mange nye muligheder for udnyttelse og styring af logistikken af firmabilerne. Det stiller også krav til Dirksens Erhvervscenter, at der er integrerede løsninger, der direkte passer ind i kundernes forventninger.

 

Dirk Larsen: ”Nu er det muligt at få et fuldstændig overblik over, hvad bilflåden kan, og har brug for. På samme måde som en printer selv sender besked om service og nye printerpatroner, kan den nye generation af vores biler arbejde langt mere sammen med brugerne.

 

Alle relevante data kan trækkes ud og analyseres, og bliver en naturlig del af virksomheders målrettede grønne drift.

 

Det giver en effektivitet, der ikke er set før. Og det gør, at der er en klar økonomisk gevinst for virksomheder, der ønsker at fremme en grøn profil. Der er også stor gevinst på globalt plan ved, at vi får en langt mere bæredygtig transport.

 

 

Næste generation har mobilitet i fokus

 

Der er mange nye muligheder i spil. Der er ikke længere brug for et stort motorrum, der blokerer for at optimere designet af de nye modeller.

Nu ligger der en batteripakke og motordel, som det underste lag i bilerne. Det giver helt nye og frie muligheder for udnyttelse af plads og indretning af bilerne.

Der er næsten uendelige muligheder i at bruge alle data fra bilerne aktivt til optimering, både lokalt og globalt. El-selskaber kan tilpasse produktionen, og der kommer masser af andre muligheder for optimeringer.

Den nye bilgeneration fra Volkswagen hedder ID og den første model bliver C02 neutralt fremstillet. Der er et erklæret mål om at lave bæredygtige bilserier, som mange flere kan vælge at have råd til.

 

Det ser ud til at fremtiden er nu.