• Af Charlotte Strandgaard

Hvorfor have det fint, når DU KAN HAVEDET FANTASTISK?

Konkordia vil skabe mere livskvalitet og løfte mennesker ud af ”leverpostejszonen”.


Ejeren af virksomheden Konkordia, Troels Brink, har det fantastisk. Og det kan vi alle få, hvis ikke lige, vores egne tanker stod i vejen for at få det. Tillærte overbevisninger og mønstre begrænser os, og derfor går størstedelen af alle mennesker bare rundt og har det fint nok. Sådan var det også for Troels Brink selv i mange år.

”Mit liv gik ud på, at jeg på den nemmeste måde forsøgte at tjene penge, fordi jeg tænkte, at livet så ville blive bedre og nemmere for mig”, fortæller han, der efter endt kontoruddannelse arbejdede først med it og senere med salg hos TDC.

Men en dag da han sad i bilen på motorvejen på vej hjem til sin hustru, Heidi og parrets halvandet år gamle søn, væltede en uendelig træthed ind over ham.

”Jeg tænkte, at sådan kunne det ikke fortsætte i 18 år til mit barn var voksent. Jeg var nødt til at gøre noget og opsøgte en coach - noget der ikke var helt mainstream i 2009. Det blev en livsændrende øjenåbner for mig, og jeg blev klar over, at frihed var langt vigtigere for mig end penge”, siger han, der hos coachen første gang stiftede bekendtskab med NLP (Neuro Lingvistisk Programmering).

Vær nysgerrig

Det var i 2009, og samme år uddannede han sig til NLP Business Practioner og sprang ud som selvstændig. I dag - 11 år senere - er NLP fundamentet for hele hans liv. Det er en måde at navigere i livet på og grundlaget for hans virksomhed Konkordia.

”NLP handler i høj grad om at aflære nogle af de ting, vi har lært tidligere i livet og være nysgerrig på vores egne følelser og reaktioner. I stedet skal vi lære at bruge vores naturlige intelligens, og det giver en helt fantastisk frihed for tanker”, fortæller han fra sine kursuslokaler på Låsbyvej 15.

Her er hans drøm om både et fantastisk familieliv og arbejdsliv spundet fint sammen. Her tjekker en mangfoldighed af ledere, selvstændige, sælgere, projektledere med mere ind for at udvikle sig selv og dermed deres arbejdsområder.

”Mange virksomhedsejere og ledere accepterer at have det fint nok, fordi overlevelsen er blevet det primære fokus i virksomheden. Det påvirker kulturen og samarbejdet. De glemmer udviklingen hen imod fantastisk, og at det ofte er det, der er det egentlige mål i deres hverdag”.

De første tre år som selvstændig hjalp Konkordia primært virksomheder med både at få bedre trivsel og tjene flere penge.

”Men jeg fandt ud af, at hvis de virkelig skulle have fat i den lange ende, var de nødt til selv at kunne bruge redskaberne. Jeg ville derfor gerne uddanne og certificere andre i NLP”, fortæller Troels Brink, der stik i mod sine egne indkodede overbevisninger om, hvordan han skulle være en god familiefar, brugte tre ugers sommerferie i USA for at tage en overbygning til HNLP.

”H´et står for humanisme forstået sådan, at vi skal være hele mennesker med alle følelser. Ofte går der for meget leverpostej i vores liv, og vi er aldrig hverken jublende lykkelige eller virkeligt kede af det. Men vi skal turde kigge på det, vi er bange for, hvis vi skal have det fantastisk.”

Mange indgange til NLP

I dag har Troels Brink fået skabt den livskvalitet, han ønskede, og han er meget bevidst om kun at tage opgaver ind, der øger hans livskvalitet og som han ville gøre, selv om han ikke tjente penge på det. Og en af grundstenene i HNLP er, at når ting føles svære, er det fordi, man gør det forkert.

”Et godt eksempel er, at jeg lige har skrevet en bog. Jeg havde så meget på hjertet, men alligevel føltes det svært at skrive.

Jeg gik ind i følelsen og indså, at jeg betragtede det at skrive som en skoleopgave. Da jeg først fandt min motivation for at skrive bogen, tog det kun toenhalv dag”, fortæller han.

I august starter det ottende hold på hans NLP Business Prac- tioner uddannelse, men han faciliterer samtidig netværk for de, der har taget uddannelsen tidligere.

”Når man har taget uddannelsen er der brug for, at man fortsætter med at tale sammen på den her nysgerrige måde. Jeg vil i det hele taget gerne bidrage til, at vi taler sammen på en anden måde, så vi hver især bliver klar over, hvad der er det vigtigste for os”, siger han.

Dette efterår inviterer Troels Brink ind i NLP-verdenen på flere nye måder. Han vil blandt andet gerne gøre noget for de mange mænd, der bruger det meste af deres vågne tid på at skabe en virksomhed, fordi de ønsker at gøre livet så let som muligt for sig selv og deres familier og opleve så meget som muligt.

”De glemmer ofte at nyde livet, og derfor får de det ikke fantastisk”, fortæller NLP-specialisten, der 1. oktober stævner ud på en et-årig udviklingsrejse sammen med et hold udviklingsparate mænd.

Men der er også muligheder for bare at snuse lidt til NLP. Den første torsdag i hver måned er der inspirationsaftner hos Konkordia, der er åbne for alle efter tilmelding på hjemmesiden.

Vil man mere, er der mulighed for at komme på to-dages work-shop med forskellige temaer, der alle peger hen mod en udvikling mod det fantastiske.

”Der er allerede viden nok i verden til at vide, hvordan vi får det fantastisk. Der er en køreplan, vi skal bare bruge den”, opfordrer Troels Brink.