Firmaidræt er mere end fodbold, dart og motionsløb

Skanderborg Firmaidræt er nu klar med idrætstilbud, som kommer ud til virksomhederne og deres medarbejdere.

Nogen tænker måske, at firmaidræt er ensbetydende med syvmands fodbold og motionsløb. Det er det også. Men ikke kun.  

 

Kigger man nærmere på Skanderborg Firmaidræt, så vil man opdage, at de i den grad har fulgt med tiden og de produkter der efterspørges anno 2020. Og det er i grunden ikke så sært, mener Philip Thomsen, der sidder i Skanderborg Firmaidræts bestyrelse.
 

- For vi er jo en forening. Og i en forening er det medlemmerne, der er med til at definere, hvilke tilbud der skal være at vælge imellem. Der må vi så glædeligt konstatere, at vores medlemmer har lyst til og mod på lidt mere end bare fodbold fire-fem onsdage i løbet af sommeren.

Small_Skanderborg_Firmaidræt__fuld_oplÃ
Når vi dyrker sport og bevæger os og griner sammen, så bryder vi de barrierer ned, der potentielt kan blive til den der lidt trælse os og dem-mentalitet, der sommetider kan komme til at eksistere på en virksomhed.

Så I Skanderborg Kommune er firmaidræt også de lidt mere udfordrende forhindringsløb med masser af mudder. Der har også indtil for nyligt været triatlon på programmet. Der er Arbejdspladsernes Motionsdag (den sidste fredag før efterårsferien) og der tilbydes instruktører og masser af livsglæde og fysisk aktivitet, hvis en virksomhed eller medarbejderforening skal arrangere firma-ryste-sammen-dage og team building.     

 

Seneste skud på tilbudsstammen i Skanderborg er det firmaidrætten kalder ’kollegamotion’, fortæller foreningens formand Ulla Staal. - Her gør vi simpelthen det, at vi laver en aftale med en virksomhed eller flere virksomheder der går sammen. Vi strikker et 12 ugers forløb sammen til en fast pris, der er uafhængig af, hvor mange der deltager, og så sørger vi for, at medarbejderne har muligheden for, at få rørt sig på en sjov og udfordrende måde to gange om ugen, forklarer Ulla Staal.

 

Motion ud af huset

Det eneste, der kræves af virksomheden er, at der er en god parkeringsplads, en græsplæne eller måske en lagerhal, hvor aktiviteterne kan forgå, siger Philip Thomsen, der ud over at sidde i bestyrelsen også er en af de instruktører, der kommer ud til virksomhederne.

 

- Vi kommer med alt udstyret. Det kan være, at nogen har lyst til at spille hockey. Det kan være fodtennis, basketball, TRX-træning eller noget helt femte. Virksomheden bestemmer også, om det skal foregå i arbejdstiden, eller om det skal være efter fyraften, og når de 12 uger er gået, så kan de stoppe der, fortsætte sammen med vores instruktører eller eventuelt stå for det selv, og køre videre, med det vi har sat i gang, siger Philip Thomsen.

 

Han tror på, at det nye koncept kan blive en dundrende succes, hvis ellers virksomhederne bliver opmærksomme på, at tilbuddet findes. Især fordi der også er muligheden for at gå flere virksomheder sammen om en instruktør.

 

- Når man kigger rundt i industrikvartererne i de fire hovedbyer i Skanderborg Kommune, så er der jo masser af små virksomheder, som måske egentlig gerne ville kunne tilbyde noget motion til deres medarbejdere. Men måske er de ikke nok, og/eller måske har de heller ikke har de kompetencer, der skal til for at sætte det i gang. De kan nu hanke fat i naboerne, og så er vi i gang. Alt hvad det koster, er 500 kroner om ugen i de 12 uger forløbet varer. Så jeg er lige ved at sige, at det også er noget medarbejderne selv kan sætte i gang – hvis ikke deres virksomhed vil være med, siger Philip Thomsen.

 

 

Motion styrker bundlinjen

Han oplever i øvrigt et øget fokus på motion og sundhed rundt om på de arbejdspladser, som Skanderborg Firmaidræt er i løbende dialog med.

- Vores seneste tiltag her er et godt eksempel på, at det ikke behøver at være noget stort og forkromet. Nogle af forgangs-virksomhederne inden for sundhed har eksperimenteret med at give medarbejderne muligheden for at dyrke motion i arbejdstiden et par gange om ugen eller sågar hver dag. Jeg har kendskab til en virksomhed, der hver dag i forbindelse med frokostpausen giver medarbejderne en halv time, hvor de enten kan løbe eller bare gå en tur, og det har haft en markant effekt på såvel medarbejdernes sygefravær og på produktiviteten. Det endda selv om de reelt arbejder to en halv time mindre om ugen. Det er tankevækkende, siger Philip Thomsen.

 

Derudover styrker idræt med kollegaerne det sociale samvær både i og på tværs af afdelinger. En ikke ubetydelig sidegevinst.

 

 

 

 

Læs mere om uddannelsen: www.firmaidraet.dk/
arbejdspladsen/bliv-uddannet/sunde-arrangementer/
sau-skanderborg-modul-1-29-april-2020/
 eller kontakt Ulle Staal fra
Skanderborg Firmaidræt på
ulla@skanderborgfirmaidaet.dk