Skanderborg revision - web - Fotograf_Pe

Skanderborg Revision er i god tid gået ind i et

GENERATIONS-
SKIFTE

Der er 37 år i mellem ældste kvinde og yngste mand i Skanderborg Revision. 

 

Hun, Dorthe Kristiansen, er 63 år og har 34 års erfaring som revisor, mens han, Emil Bjerre Sørensen, er bare 26 år og under uddannelse til statsautoriseret revisor. Fælles for de to er passionen for tal og regnskaber, og nu også selve virksomheden, idet Emil Bjerre Sørensen har overtaget 20 pct. via medarbejderaktieordningen. Med årene skal han overtage hele virksomheden.

Skanderborg revision - web - Fotograf_Pe

 

”Jeg overtog selv virksomheden i et glidende genera-tionsskifte i årene 2007-2010, og det var en rigtig god måde at komme godt ind i det hele på”, siger Dorthe Kristiansen, der har haft Emil Bjerre Sørensen ansat siden 2016, hvor han begyndte som trainee.

 

 

”Der er rift om de unge mennesker i dag, så derfor syntes jeg, det var vigtigt at få lagt en plan for fremtiden, sådan at Emil er klar til at overtage firmaet, når han har sin uddannelse på plads”, siger Dorthe Kristiansen, der dog ikke har planer om at trække sig tilbage.

”Jeg vil være Emils støtte de næste mange år, blot på nedsat tid”.

 

Kig i krystalkuglen

 

Egentlig burde alle virksomhedsejere efter den erfarne revisors mening forberede et eventuelt generationsskifte i god tid.

 

”Når man når en alder omkring de 55 år, skal man kigge i bakspejlet og se på, hvad man har opnået. Derefter skal man kigge i krystalkuglen for at se, om man kan få øje på noget, man gerne vil i fremtiden. Alt for mange får ikke kigget bagud og fremad, og så kan det give udfordringer, da der skatteretsligt og selskabsretslig er ting, der skal forberedes for at få succes med et generationsskifte”, forklarer hun.

 

Dorthe Kristiansen er selv begyndt kun at møde ind på kontoret ugens første tre dage, og så arbejder hun hjemmefra torsdag og fredag.

”Man er først i mål med sit generationsskifte den dag, hvor virksomheden kan køre, uden at man møder ind hver dag fra kl. 8 til 16”, siger hun.

 

Emil Bjerre Sørensen har stadig fire års skolegang, før han kan kalde sig statsautoriseret revisor.

 

”Det er klart, at det er meget motiverende for mig at være medejer. Selv om jeg er ung, havde jeg ikke planer om, at jeg skulle ind og arbejde i store revisionsfirmaer, og jeg synes, det er en stor chance, Dorthe har givet mig”, siger han.

 

Ud over de nu to medejere har virksomheden yderligere to ansatte, samt skiftende praktikanter til at lave store og små virksomheders regnskaber.

 

”Man ser ofte at mindre revisionsfirmaer slutter sig til større, men de planer har vi ikke. Vi har i stedet oparbejdet et godt netværk af eksperter på en rækker områder, så vi kan løse alle opgaver her fra kontoret”, siger Dorthe Kristiansen.

 

 

Netværk og gæsteskrivebord

 

Skanderborg Revision har kontor på Godthåbsvej, hvor de bl.a. netværker en del med de mange virksomheder og iværksættere i kontorfællesskabet ByMakers.

 

”Vi har et stort fokus på iværksættere, og netværker en del med netop den gruppe. Vi kan hjælpe iværksættere med at komme godt i gang med livet som selvstændig”, siger Emil Bjerre Sørensen, der oplever, at mange nystartede selvstændige ikke ved nok om tal og regnskaber.

 

Derfor fylder selve rådgivningsdelen meget i revisorernes dagligdag, og han spår, at den del bliver endnu større i fremtiden.

 

”I dag kan man bruge online regnskabsprogrammer, og det opfordrer vi vores kunder til. Vi vil i det hele taget gerne give vores kunder en bedre forståelse for tallene, og hjælpe dem til at se bag om dem”, siger han.

 

En måde at sætte handling bag den intention er ved at invitere kunderne ind til et gæsteskrivebord.

 

”Vi har vel 10-15 kunder, der sidder her og laver deres bogføring. Fordelen er for dem er selvfølgelig, at de kan få hjælp med bogføringen, når de går i stå. Personligt kan jeg godt lide, at vi får en tættere relation med kunderne”, siger Emil Bjerre Sørensen, der i de næste fire år stadig skal have sin erfarne partners underskrift på sine regnskaber.

 

”Der er ikke sat en dato på for, hvornår jeg skal overtage. Det tager vi hen ad vejen”, slutter han.